Ezek a sípályák vannak most nyitva Európában

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Ezek a sípályák vannak most nyitva Európában

Feltöltve: 2020-12-01

A CNN Travel összefoglalta, hogy hol lehet idén biztosan síelni Európában. Természetesen a legtöbb helyen nem a hó hiánya, hanem a lezárások miatt nem lehet a lejtőkön siklani.

Az osztrák tisztviselők ragaszkodnak ahhoz, hogy elkezdődhet a síszezon decemberben, miután az ország második lezárása befejeződik. Ausztria hatalmas Arlberg régiója - nevezetesen St. Anton, Lech és Zurs - és más közeli területek, mint például Ischgl is, a tervek szerint december 17-én megnyílnak, a szokásosnál három héttel később. A többi síterep is optimistán tekint a jövőbe, jelenleg is hóágyúznak és a mielőbbi nyitás mellett vannak. E hét szerdán várható a központi döntés a nyitási dátumokat illetően.

Az EU-n kívüli Svájcban már számos üdülőhely, köztük Zermatt, Saas-Fee, Verbier, Engelberg és Andermatt, már most is beüzemelt néhány felvonót, a teljes nyitva tartás várható ideje december 5. után kezdődik.

A skandináv országokban simán kezdetét vette a síszezon. Van, ahol már lassan egy hónapja síelhetnek, Finnországban az elmúlt időszakban sok hó is esett.

A svédországi síparadicsomok is nyitva állnak a téli sportokat kedvelők előtt annak ellenére, hogy az elmúlt napokban némileg szigorítottak a korlátozásokon, de még így is sokkal enyhébbek, mint például az EU-n belül.

Bulgária az értesülések szerint elutasította a Németországból jövő felszólítást a síközpontok bezárására.

A lengyelországi Master Ski is megnyitott a héten. A szlovák határhoz közeli kis síterepen szerdán rajtolt a szezon. Igaz egyelőre szigorúbb szabályok közt zajlik az üzem, így a kölcsönző a szabadban van. Mivel az éttermeknek jelenleg nem engedélyezett a nyitva tartás, ezért egy food truckot helyeztek a pályák mellé. Ettől a sítereptől kb. negyedórányi autókázásra megnyílt egy másik lengyel síterep is, a Słotwiny Arena.

Romániában szintén több síterep is megnyitott november végén, így a Madarasi Hargita Síközpont és a Straja síterep.